נגב+

פוליסולפט – בשורה חדשה לחקלאים

שתפו ב-

תפוחי האדמה גדולים ובריאים יותר, הדובדבנים יפים וטעימים. שורת מחקרים עושה כבוד לפוליסולפט, אשר נכרה מבטן האדמה במכרה כיל באנגליה

על גבול ימה הצפוני של אנגליה, בעומק של 1,200 מטרים מתחת לים, כורה כיום חברת כיל דשנים באופן בלעדי בעולם.

הכירו את הפוליסולפט: הוא מגביר את היבול בצורה דרמטית ומביא בנוסף לשמירה טובה יותר של ערכים תזונתיים. "כדי לגדל צמח בצורה מיטבית, צריך 16 נוטריינטים (חומרים מזינים) שונים", מסביר טל שדה, מנהל תקשורת שיווקית בכיל דשנים. "דשן רגיל מורכב לרוב מכמה נוטריינטים, ומחייב התאמה לכל צמח וצרכיו. הייחודיות בפוליסולפט היא שמקבלים במוצר אחד ארבעה נוטריינטים החיוניים מאוד לכל צמח באשר הוא. כמו כן, שחרור הנוטריינטים מבוצע לאורך זמן, דבר התורם ליכולת קליטת הנוטריינטים על ידי הצמח בצורה מיטבית.

תגובות נלהבות בעולם החקלאות. פוליסולפט. צילום: מתוך מאגר כיל

 

איך התגלה המינרל הזה? "המינרל פוליהלייט ממנו מורכב דשן הפוליסולפט ידוע במחקר כבר מאות שנים", מסביר שדה, "אבל לפני כיל, אף חברה לא כרתה ושיווקה את החומר הייחודי הזה. סיפור ההפקה שלו אצלנו מיוחד בפני עצמו שכן כורים אותו במכרה CPL באנגליה, שכיל רכשה במקור לכריית אשלג בעומק 900 מטר מתחת לאדמה. עם הזמן בכיל החליטו להתחיל לכרות גם פוליהלייט וירדו לעומק של 1,200 מטר מתחת לאדמה.

 

"הייחודיות בפוליסולפט היא שמקבלים במוצר אחד ארבעה נוטריינטים החיוניים מאוד לכל צמח באשר הוא. כמו כן, שחרור הנוטריינטים מבוצע לאורך זמן, דבר התורם ליכולת קליטת הנוטריינטים על ידי הצמח בצורה מיטבית"

 

איך מתבצעת הכרייה?

"בשיטה טבעית ופשוטה של כרייה. זוהי בין השאר אחת ממעלותיו של הדשן הזה, כי לא מבצעים שום הליך כימי בתהליך היצירה שלו. מרסקים את החומר לרמה של אבקה או גרגירים ומפזרים אותם כפי שהם בשדות הגידול".

אולי יעניין אותך גם:

המולקולה שכמעט אי אפשר בלעדיה

המרכיב הסודי של מהפכת האנרגיה הבאה

נעשו ניסויים על החומר?

"בהחלט. התועלות של הפוליסולפט הוכחו ובוססו מחקרית וניסויית בכל העולם. חוט השני שעבר בכל התוצאות היה ההשפעה הישירה שלו על איכות הגידול ועלייה של עד כ-30% בתפוקה. כך למשל בניסויים שנעשו על חלקות תפוחי אדמה בסין, גילו כי כתוצאה מדישון החלקות בדשן הייחודי תפוחי האדמה היו גדולים, יפים ובשרניים יותר. כמו כן קליפתם הייתה עבה יותר, מה ששמר לאורך זמן על הערכים התזונתיים של תפוחי האדמה.

"בניסוי אחר שנעשה במטע דובדבנים נמצא כי הפוליסולפט מנע את תופעת התפקעות קליפות הפרי וכי הדובדבנים היו טעימים יותר ובעלי מראה יפה יותר. המשמעות של כל זה היא שהחומר תורם תרומה ישירה לאיכות ולנראות הפרי, מה שמשפיע ישירות על הרווח של החקלאי".

לאור התוצאות המרשימות של הניסויים החליטו בכיל דשנים לפתח קו מוצרים מהמינרל, ונכון לעכשיו הוא משווק במסגרת סל מוצרי החברה בעולם.

התגובות הנלהבות בעולם החקלאות מהמינרל עוררו את השוק, ובינתיים, ממשיכים בכיל לעבוד במרץ ולהביא את הבשורה הגדולה הבאה לחקלאים בכל העולם.

שתפו ב-